3 juli 2023

TAM går med i Klimatarena Stockholm

FN:s klimatpanel har släppt en rapport där det tydligt framgår att fönstret för att klara av 1,5 gradsmålet håller på att stängas. Här skriver vår vd Susanne Pollack under Klimatarena Stockholms klimatlöfte, eftersom vi vill accelerera klimatomställningen i Stockholms län tillsammans med andra företag, offentliga aktörer och akademin.Ambitionen är att gå före och halvera utsläppen till 2030 i Stockholms län. Vi är övertygade om att vi måste jobba tillsammans, inte bara inom fastighetsbranschen utan med klimathjältar och -wannabes från olika discipliner, för att lyckas med omställningen. Hör gärna av er om ni har idéer på hur vi skulle kunna göra det!

Nina Björstrand, Hållbarhetschef
Maria Zingmark, Senior hållbarhetsstrateg

9 maj 2022

Idag meddelade Mark- och miljööverdomstolen att man antar detaljplanen för Sturekvarteret i sin helhet och att beslutet inte går att överklaga.

Även om det var ett väntat besked så är vi otroligt glada och stolta. Vi ser det som ett kvitto på att vi har gjort ett gediget arbete tillsammans med Stockholms stad för att utveckla en plats som betyder mycket för staden och för stockholmarna – Sturekvarteret.
Nu fortsätter utvecklingen av kvarteret med nya arbetsplatser, hyresbostäder och ett rikt restaurangutbud, samtidigt som vi kan återskapa de kulturhistoriskt viktiga byggnaderna och bjuda in allmänheten till delar av kvarteret som inte har varit tillgängliga tidigare.
Vi ska göra vårt yttersta för att säkerställa att Sturekvarteret blir en plats som stockholmarna kan vara stolta över.