TAM arbetar vidare med utvecklingen av Sturekvarteret


Det blev för ett par veckor sedan offentligt att Sturekvarteret planeras att utvecklas. Dagens Nyheter och Fastighetsvärlden skrev om de stora planerna för kvarteret. Se artikel i Dagens Nyheter och i Fastighetsvärlden för mer detaljer om planerna.

 

 

Stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert uttalade sig om planförslagen:

 

”Miljardinvesteringar är välkomna. Tankarna på att öppna upp kvarteret, att bygga inne i det utan att det syns så mycket utifrån och att koppla det till tunnelbanan är bra. Men vi kommer att behöva diskutera olika delar i förslaget och olika detaljer.”

 

Även ADIAs Europachef Pascal Duhamel uttalade sig om planerna:

 

”Vi vill bygga om så att vi får direktkontakt med tunnelbanan och ett källarplan med saluhallar och liknande. Marmorhallarna är inte alls använda som de borde i dag. Vi vill att det ska kännas som hjärtat i stan igen. Det är det inte riktigt nu. Och vi ska bygga om utan att butiker och restauranger ska behöva stänga. Det blir inte lätt och det kommer att ta tid.”

 

TAM har sedan 2013 ansvarat för utvecklingsplanerna på uppdrag av fastighetsägaren. TAM har i samarbete med Stockholms Stad arbetat fram ett program för projektet som ska testas i ett Programsamråd och fortsätter arbeta med de kommande faserna i detaljplaneprocessen.