Falkenbergs nya handelsplats öppnar oktober 2019


PRESSMEDDELANDE 2018-08-09

 

Om drygt ett år öppnas Falkenbergs nya handelsplats. Markarbetet är redan i full gång med att förbereda för ca. 10 300 kvm kommersiella yta innehållande 4 butiker, 3 restauranger och 2 träning/sporthallar. 6 av verksamheterna är helt nya för Falkenberg. Handelsplatsen kommer placeras intill Tångarondellen som idag redan utgör en viktig handelsplats för Falkenbergsborna. Här finns idag bl.a. Lidl, Willys, Blomsterlandet och Jem&Fix. Nya handelsplatsen skall komplettera befintlig handel i staden och få fler att handla på hemmaplan samt även locka kunder från ett större upptagningsområde att handla i Falkenberg.

 

–       ”Falkenberg har en positiv befolkningstillväxt men en stor del av handeln sker i Halmstad och Varberg. Vår förhoppning med nya handelsplatsen är att ge Falkenbergsborna ett större och bredare utbud på hemorten och på så vis behålla mer av handeln i kommunen. Placeringen vid Tångarondellen är en styrka, den ger bra tillgänglighet med bil, cykel samt med närheten till nya centralstationen. Etablerings intresset har varit stort för den nya handelsplatsen och allt är tecknat innan byggstart. Framgången ligger mycket i att vi haft ett mycket bra samarbete både med vår kommersiella arkitekt, Näringslivs- och samhällsbyggnadsenheten på Falkenbergskommun. Hyresgästmixen är fantastisk, vi kommer erbjuda ett starkt utbud av träning/hälsa, restauranger, hemelektronik och lågprisvaruhus. Nu arbetar vi även på möjligheten med att ha solceller på taket för att driva butikerna”, säger Robert Strandberg, en av byggherrarna.

 

Verksamheterna på Falkenbergs nya handelsplats, som kommer öppna oktober 2019, är SISI, NordicWellness, PDL Center, Rusta, Dollarstore, Elgiganten, LloydsApotek, Subway och Sibylla. Sibylla kommer även erbjuda Drive Through.

 

–       ”Väldigt glädjande att starka aktörer väljer Falkenberg som etableringsort. Ambitionen har hela tiden varit att Tånga handelsområde ska komplettera utbudet i stadskärnan och det känns som TAM och vi har lyckats med detta”, Jan Melkersson Näringslivschef, Falkenbergs Näringsliv AB

 

–       ”Elgiganten kommer att ha en yta på ca 1500 kvm och erbjuda ett brett utbud av hemelektronik, vitvaror, kök och tjänster. Det kommer att byggas enligt Elgigantens nya butikskoncept som innebär fler digitala lösningar och möjligheten att ta del av Elgigantens totala sortiment med över 20.000 artiklar. Via digitala skärmar i varuhuset kan kunden lägga sin beställning och välja att få produkten levererad till butiken, hemmet eller utlämningsställe” säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

 

–       ”Vi är väldigt glada för denna satsning. På hela 3000 kvm kommer Dollarstore erbjuda överraskade billiga priser och coola varor! Vi ser fram emot att ge kunderna i Falkenberg lågpris på riktigt med världens trevligaste personal”. Bent Holm, VD på Dollarstore.

 

–       ”Rustas breda sortiment och låga priser är mycket omtyckt och vi är säkre på att Falkenberg välkomna oss under 2019, Falkenberg andas optimism och tillväxt och känns som ett naturligt steg för Rusta. Placeringen vid Tångarondellen och hyresgästmixen ihop med befintlig handel känns optimal”. Säger Peter Jansen, etablerings manager Rusta.

 

Nordic Wellness, LloydsApotek och SISI är väl inarbetade på orten sedan många år tillbaka och får nu nytt optimalt läge för deras verksamheter med goda grannar.

 

Nordic Wellness satsar på en stor modern träningsanläggning och alldeles intill öppnar PDL Center 4 padel banor med 10m fri höjd. PDL Center finns idag på 9 orter och ägs bl.a. av Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw

 

–       ”Södra Sverige ligger mig extra varmt om hjärtat så känns det otroligt kul att vi kommer ha ett av våra center i Falkenberg. Jag ser fram emot invigningen nästa år.” säger Måns Zelmerlöw.

 

Fakta Falkenbergs handelsplats:

–       Öppning planeras till månadsskiftet sep/okt 2019.

–       Byggherre är Falkenberg köpcentrum AB.

–       Kommersiell utveckling och uthyrning har utförts av TAM Retail.

–       Kommersiell arkitekt är Jakobsson Pusterla AB

–       Total entreprenaden utförs av MVB.

–       Handelsytan blir ca 10 300 kvm fördelat på 9st hyresgäster.

 

Ägare/Byggherrar:

Peter Nidelius, Projektchef

Mail: peter.nidelius@npn.se Mobil: 070 6433938

Robert Strandberg, Kommersiell Projektledare/uthyrning

Mail: robert.strandberg@tamgroup.se   Mobil: 070 5949624