Carlyle Real Estate tecknar nya avtal om 8 000 kvm när Stockholm Fashion District etableras i Nacka strand


Den globala kapitalförvaltaren The Carlyle Group har tecknat avtal om att hyra ut 8 000 kvadratmeter till modebranschen i ett samarbete med Agenturföretagen som grundar Stockholm Fashion District och ett showroom-hus i Nacka strand. Därmed får modebranschen i Sverige ett eget distrikt. I och med det nya avtalet kommer ett femtiotal modeföretag att etablera showrooms i Nacka Strand.

 

Nacka strand befinner sig i en spännande period av snabb utveckling. Stockholm Fashion District som nu etableras här är en modern, dynamisk och innovativ handelsplats för framtidens modehandel. Branschorganisationen Agenturföretagen har sedan tidigare ett showroom-hus för skor i Nacka strand om

4 000 kvadratmeter och driver flera moderelaterade mässor i NackaStrandsMässans lokaler. Med det nya showroom-huset för konfektion, Stockholm Showrooms, blir området komplett.

 

– Stockholm Fashion District är skapad för inköpare och säljare av ledande svenska och internationella varumärken. Initiativtagare är modebranschen tillsammans med Agenturföretagen och Carlyle. Vi är glada över att ha både Nacka Kommun och Carlyle med oss som vill satsa på att utveckla modebranschen med oss, säger Helena Waker, vd för Stockholm Fashion District.

 

Nacka Strand-området förvärvades av Carlyle i början av 2012 och just nu pågår ett omfattande utvecklingsarbete i området av allt från bostäder och kontor till skolor och restauranger. Tillsammans med kommunen finns planer för att utveckla området ytterligare för att göra det mer attraktivt och levande, både för boende och för besökare. I förra veckan godkände bland annat Kommunfullmäktige i Nacka detaljplaner för 480 bostäder.

– Nacka strand kommer att bli en livfull stadsdel med en bra blandning av små och medelstora kommersiella hyresgäster, men också bostäder och övrig kommersiell service. Det vackra läget vid vattnet i kombination med bra kommunikationer, närheten till shopping och även till Stockholm city gör att intresset för att hyra lokaler är stort. Visionen är att göra området till en än mer levande stadsdel och vi ser stor potential för fler hyresgäster framöver. Vi är mycket nöjda med det nya avtalet med Agenturföretagen, som vi ser som ett kvitto på vårt arbete med att göra Nacka Strand till ett attraktivt alternativ för företag, säger Henrik Orrbeck, Nordenchef för Carlyle Real Estate.

 

Carlyle Group har anlitat TAM Group för utveckling och förvaltning av Nacka Strands-området.

 

För mer information, kontakta

Rose-Marie Hertzman, Diplomat Communications, 0708-95 25 67

Helena Waker, Agenturföretagen och Stockholm Fashion District, 0706 – 07 08 34

Henrik Orrbeck, Carlyle Real Estate, 070 – 24 99 290